Brandjes blussen: waarom conflictmanagement meer olie op het vuur is

Waarom de hele dag brandjes blussen als je ook aan brandpreventie kan doen?

· Leiderschap,Free Content

Conflictmanagement

Als manager blus je de hele dag brandjes. Conflicten tussen werknemers, tussen werknemers en management en tussen werknemers en klanten.

Conflicten komen voor op elk denkbaar niveau. Conflicten met klanten, leveranciers of interne conflicten. Conflicten tussen teamleden, conflicten met de manager of conflicten met de werkgever. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat 20% van de werknemers in 2016 een kortdurend conflict had met een collega. 13 procent had een kortdurend conflict met een manager en 7 procent met de werkgever. Zo'n 2 procent van de werknemers had een langdurig arbeidsconflict.

Als manager ben je bijna bij elke vorm van conflict betrokken. Naast dat een conflict niet bepaald leuk is, kost het vreselijk veel energie, tijd en geld. Daardoor kom je als manager niet toe aan je echte werk omdat je brandjes blijft blussen. Voor brandpreventie heb je geen tijd.

Als manager speel je bij een conflict de rol van politie agent waarbij je de vechtende partijen uit elkaar haalt. Of de rol van rechter waarbij je de ene partij bestraft en de ander beloont. Mocht je er als manager zelf niet meer uitkomen dan is het tijd voor externe mediators. Als ook de mediators er niet meer uitkomen dan kunnen advocaten zich in het conflict vast bijten. Uiteindelijk zal dan een rechter het conflict moeten beslechten.

Door de conflicten stapelt het bluswerk zich op. Je mailbox zit vol met gekibbel. Je agenda zit vol met vergaderingen en meetings die vrijwel alleen maar met conflictmanagement te maken hebben. Dit loopt uit de hand. Al te lang heb je geen tijd gehad om zaken goed te delegeren. Om een strategie uit te zetten en die koers te volgen. Jij werkt het hardst van allemaal. Terwijl juist jij anderen aan het werk moet zetten.

Kosten van conflict

Voorafgaand aan het conflict vind er ook tijd, geld en energieverlies plaats. Iemand die zich voorbereid op conflict probeert zichzelf te versterken en het gevaar (de ander) te verzwakken. Dieren leven in groepen. Samen staan ze sterker. Scholen vissen, kudde's prooidieren en zelfs wolven leven in een roedel. In teams vindt ook om exact dezelfde reden ook groepsvorming plaats. Teamleden die subgroepjes vormen, achter elkaars rug praten, roddelen en informatie tactisch verspreiden. Informatie die zelfs soms niet helemaal waar is. Alles draait om de eigen positie te versterken en die van de ander te verzwakken.

Wat kost de tijd van je teamleden, je eigen tijd, de tijd van mediators, advocaten en rechters. Hoe hoog schat jij de kosten van conflict in?

Burn-out

Je raakt uitgeblust van al dat blussen. Op je werk maar ook als je thuiskomt heb je geen energie meer. Geen aandacht meer voor je partner en je kinderen. Geen energie meer om een gezonde maaltijd te maken en te sporten. Als dit zo doorgaat staat niet alleen je carrière op het spel maar ook je thuisbasis. Je weet niet hoe je dit nog recht trekt. De burn-out ligt al op de loer.

Gevaar

Gevaar is de brandhaard van elk conflict. Mensen voelen zich onveilig en schieten volautomatisch in overlevingsmodus. Conflict is niets anders dan ruzie en het gezicht van overlevingsmodus fight.

Helaas leidt conflictmanagement alleen maar meer conflict. Management haalt het gevaar namelijk niet weg. Pas als je het gevaar weet weg te halen doe je aan brandpreventie en dus aan conflictpreventie.

Veilige leiders

Bepaalde vormen van leiderschap zijn in staat het gevaar te herkennen en aan te pakken. Daarmee verwijder je de brandhaard en dus doe je aan brandpreventie. Dus faciliteer je veiligheid.

Naast het voorkomen van conflict heeft veiligheid nog veel meer voordelen. Wil je ook een leider worden die gevaar in de kiem smoort en daarmee veiligheid faciliteert? Koop dan mijn boek of neem contact met me op voor een leiderschapsprogramma op maat.

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK