Brain Drain: Talent op de vlucht!

Probleem: Talent vertrekt! Wat zijn de gevolgen van vertrekkend talent? Waarom vertrekt talent? Hou talent vast met veilige leiders!

· Leiderschap,Free Content

Probleem: Talent vertrekt

Talent is gewild. Talent is schaars. Voor talentvolle, gewilde teamleden gaan overal deuren open. Bij andere teams binnen de organisatie, bij teams bij andere organisaties of nog erger; bij een concurrent.

Het kost veel tijd, geld en energie om talent aan te trekken of te ontwikkelen. Als je talent niet vast kan houden dan is dat een investering in de concurrentie.

Wat zijn de gevolgen van vertrekkend talent?

Stel je een voetbalteam voor waarbij elk jaar alle talent door de concurrent wordt weggekaapt. En talent trekt ander talent aan. Gebrek aan talent stoot talent af. Zonder talent win je geen prijzen. Niet alleen verzwakt je eigen team door vertrekkend talent. Teams van concurrenten versterken doordat zij talent wel kunnen vasthouden. Het niet kunnen vasthouden van talent bedreigt het succes en de toekomst van organisaties en het succes van jouw als manager. Als manager betaal je de hoofdprijs voor het aantrekken en vasthouden van talent.

Waarom vertrekt talent?

Talent vertrekt als ze gevaar ervaren. Ze vluchten. Ze springen als eerste van een zinkend schip. Als je als leidinggevende geen veiligheid kan faciliteren dan weet je zeker dat je talent op den duur verdwijnt.

Hou talent vast met veilige leiders!

Bepaalde vormen van leiderschap zijn in staat het gevaar te herkennen en aan te pakken. Als talent zich veilig voelt is de kans dat ze lijven aanzienlijk groter.

Naast het vasthouden van talent heeft veiligheid nog veel meer voordelen. Wil je ook een leider worden die gevaar in de kiem smoort en daarmee veiligheid faciliteert? Koop dan mijn boek of neem contact met me op voor een leiderschapsprogramma op maat.

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK